Limuru

In Limuru (80 km boven Nairobi) worden de allerarmsten geholpen door tweewekelijks een basisvoedselpakket te verstrekken om te kunnen leven en gestimuleerd om verder zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Een voedselbank voor 300 mensen die door lokale mensen wordt gerund, onder leiding van de ‘social worker’ Pat Dixson.
[Millenniumdoel 1 : ‘De armoede halveren en minder mensen honger’]

Ook worden warme maaltijden bereid voor kinderen op kleine schooltjes. In het bijzonder op een kleine school voor weeskinderen ondersteunen we deze activiteit. Kinderen worden hierdoor mede gestimuleerd om onderwijs te volgen.
[Millenniumdoel 2: ‘Alle kinderen naar school’]

Verder is er een tehuis voor jonge gehandicapte vrouwen. Zij worden hier opgevangen en krijgen dagbesteding, maaltijden en onderdak aangeboden.

Druppels voor Kenia ondersteunt de drie projecten door periodiek financiële ondersteuning te geven.

Kaart_Limuru

Limuru, een dorpje dat je na twee uren rijden bereikt. Het ligt op een soort hoogvlakte en het kan er voor Keniaase begrippen koud zijn in de “wintermaanden”. Door het klimaat zijn er theeplantages te vinden.

Eind 2009 zijn Ansje  en Lotty vier weken naar Kenia geweest om te helpen in de omgeving van Limuru.  In lokale klinieken, scholen, opvangtehuizen en op voedselbanken. Mooi om concreet hulp te kunnen bieden. Tijdens een van deze bezoeken kwam er een concreet verzoek of de lokale voedselbank kon worden ondersteund. Een belangrijke donateur uit Amerika was weggevallen.  “ Wie zijn wij dat we hen eens in de twee weken dagelijks brood kunnen geven? “ was de gedachte van Ansje en Lotty. Maar in hun hart hadden ze al besloten op dit verzoek in te gaan.  Een  hulpprogramma  ontstaat vanuit betrokkenheid.

Zie voor een verslag : www.lottyenansje.waarbenjij.nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s